Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ <<ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ>>ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1941.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ...

Η ηθικη σχεση μεταξυ βλακα και επιτηδειου η απατεωνα ςιναι απροσδιοριστα διαφορετικη απο εκεινη που νομιζει συνηθως η <<κοινη γνωμη>>.Ο συνηθισμενος κοινωνικος ανθρωπος θεωρει τον επιτηδειο και τον απατεωνα ως ανηθικους,αλλα και σαν κατηγοριες του ευφυους.
Συμβαινει,ομως,τελειως το αντιθετο.Ο επιτηδειος και ο απατεωνας ειναι κατηγοριες του βλακα.Και να πως..ειπαμε παραπανω οτι η πονηρια,εκτος αν ειναι μεσο αμυνας των ευφυων,οχι εναντιον των βλακων,αλλα εναντιον της πονηριας τους,αποτελει φυσικη ιδιοτητα των βλακων και μαλιστα την φυσικη συνεπεια του γεγονοτος οτι,λογω ατροφιας του διανοητικου τους μηχανισμου,αποτελει την μονη αμυνα τους εναντιον καθε επιθεσης που ερχεται απ εξω.
Απο την διαπιστωση αυτης της αληθειας μεχρι την παρακατω αληθεια υπαρχει ενα και μονο βημα..οτι μονο ο πνευματικα αναπηρος εχει αναγκη την επιτηδειοτητα και την απατη για να προωθηθει η να επικρατησει.Κανενας ανθρωπος αξιας δεν εχει αναγκη να γινει επιτηδειος η απατεωνας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: